ONZE WORKSHOPS

rap workshop

Een workshop rap start met een korte uitleg over de historie van hiphop en rap, en eindigt met het opnemen van een eigen rap song. De workshopdocent zal dit doen met behulp van een portable muziekstudio. De deelnemers schrijven de tekst zelf individueel of in groepjes en nemen in deze in dezelfde samenstelling op. De onderwerpen van de tekst kunnen vooraf worden afgesproken, zo past het ook in bijvoorbeeld een educatieve themaweek of bij elk ander specifiek doeleind.

Door de workshop standaard aan te bieden met opname kan de Rap Workshop ook op langere termijn impact bieden. De track wordt na de workshop binnen een week professioneel gemixt en per mail naar de deelnemers gestuurd.

De Rap Workshop rap is een eenmalige workshop. In overleg is het ook mogelijk de workshop als lessenreeks te boeken. Voor zowel de reguliere eenmalige Rap Workshop als een op maat gemaakte lessenreeks kan vrijblijvend contact worden opgenomen via:

rap met ai

Een Rap Workshop met AI (Artificial Intelligence) focust zich nog meer op het opnemen en rappen van de tekst. De AI zorgt door een paar slimme hints van de deelnemers voor de tekst. De workshopdocent zal uitleggen hoe rap ooit ontstaan is en wat belangrijke elementen zijn voor in de tekst. Op deze manier kunnen de deelnemers hun AI-bots de goede richting op sturen en de rapteksten naar hun eigen hand zetten.

Door de workshop standaard aan te bieden met opname kan de Rap Workshop ook op langere termijn impact bieden. De track wordt na de workshop binnen een week professioneel gemixt en per mail naar de deelnemers gestuurd.

De Rap Workshop met AI is een eenmalige workshop. In overleg is het ook mogelijk de workshop als lessenreeks te boeken. Voor zowel de reguliere eenmalige Rap Workshop als een op maat gemaakte lessenreeks kan vrijblijvend contact worden opgenomen via:

BEATBOX

Beatboxen is het nabootsen van drum en percussie met de mond. Het was eigenlijk de voorloper van de beats hoe we deze nu kennen in hiphop. Tijdens de Beatbox Workshop leren de deelnemers de basiselementen van beatboxen, hoe ze deze kunnen verwerken met een Looping Station en hoe dit uiteindelijk tot een complete song kan leiden. Doordat de workshopdocent zelf een Looping Station meeneemt en de workshop onder andere met dit apparaat begeleid, blijft de progressie van de deelnemers gedurende de workshop bewaard. Zo wordt het iedere minuut nog een stukje leuker, muzikaler en beter!

Tip: combineer een Beatbox Workshop met een Workshop Rap of boek een lessenreeks.

SONGWRITING

Onze Songwriting Workshop draait om het maken en beleven van muziek met live instrumenten. De workshopdocent zal de workshop dan ook begeleiden op de gitaar of keyboard. De deelnemers gaan een eigen song schrijven, zowel muzikaal als in tekst. Daarvoor is er eerst een korte uitleg over het ontstaan van popmuziek en songwriting. Met herkenbare voorbeelden uit verschillende genres wordt zo de kern van de eigen song bepaald.

Deze workshop is te boeken met of zonder opname met microfoon. In het geval van ‘met’ wordt de muziek opgenomen met onze portable muziekstudio. De track wordt dan na de workshop binnen een week gemixt en per mail naar de deelnemers gestuurd.

De Songwriting Workshop is een eenmalige workshop, maar is in overleg ook als lessenreeks te boeken.

Projectdagen

Naast onze reguliere workshops ontzorgen wij u graag. Dit betekent: Iedereen Kan Alles organiseert graag de projectdag voor je school of evenement! Met in ons netwerk tal van getalenteerde en gepassioneerde andere workshopdocenten, met uiteenlopende liefdes voor Glas in Lood tot aan Ierse Dans tot aan Graffiti, bieden wij een volledig op maat gemaakte projectdag aan. Inclusief de organisatie, planning en (dag)coördinatie! Klinkt dit u als muziek in de oren? Neem dan vrijblijvend contact op via info@iedereenkanalles.nl of 085-2129812. We kunnen het!

Beatmaking

Beats maken bestaat in alle soorten en maten: voor popmuziek, voor rap, met live instrumenten of volledig via de computer. Tijdens onze spectaculaire Beatmaking Workshop worden de deelnemers meegenomen in het maakproces van de Beat. Dit kan op twee manieren: gezamenlijk via een digibord of beeldscherm, of met eigen tablets. De workshopleider zal zorgen voor een keyboard, waarmee de deelnemers allerlei toffe geluiden aan de beat kunnen toevoegen.

Tip: deze workshop is perfect te combineren met een Rap Workshop. Eventueel kan de Rap dan worden opgenomen op eigen beats. Alles kan!

Onze klanten

© 2024 Iedereen Kan Alles